Over Sprankel en Blos

Ideëel
Stichting Sprankel & Blos is opgericht met een ideële doelstelling: het produceren van voorstellingen voor kinderen die het even tegenzit. Bijvoorbeeld omdat ze ziek zijn of een beperking hebben. Of omdat een dierbare ziek is. Of omdat ze opgroeien in lastige omstandigheden.
 
Ontspanning
Sprankel & Blos wil deze kinderen een moment van ontspanning bieden in de vorm van een gratis toegankelijke voorstelling die hen even de ellende van alledag laat vergeten. Sprankel & Blos speelde 3 seizoenen lang het sprookjesachtige 'Tovernacht' en sinds maart 2012 de ontroerende en humoristische voorstelling 'de Koning zonder Kroon'.
 
Gevoelens
In het verhaal komen op subtiele manier gevoelens aan de orde die de kinderen zullen herkennen. Onzekerheid en eenzaamheid, maar ook moed, avontuur, onverwachte steun en onvoorwaardelijke vriendschap. Dat alles in een sfeervolle entourage met betoverende muziek.
 
Voor iedereen
De voorstellingen van Sprankel & Blos zijn door de sfeer en de bijzondere muziek een feest voor de zintuigen. Voor de speciale doelgroep, maar ook voor andere belangstellenden. Daarom speelt Sprankel & Blos behalve besloten voorstellingen op speciale locaties, ook voorstellingen in knusse theaters voor iedereen.
 
Filosofie van de kralenketting
Sprankel & Blos maakt voorstellingen die boeiend zijn voor diverse leeftijden. Muziektheater is zoals een kralenketting. De jongste kinderen begrijpen nog niet de samenhang van het verhaal, maar genieten van moment tot moment, van de muziek en de wisselende beelden (ze gaan als het ware van kraal naar kraal). Als ze wat ouder worden beginnen kinderen de samenhang van het verhaal beter te begrijpen (alle kralen vormen samen een ketting). Grote kinderen en volwassenen begrijpen de moraal van het verhaal en de achtergronden (weten dat er achter aan de ketting een slotje zit). Daarom is de voorstelling geschikt voor iedereen van ‘3 tot 103’!

Groepsfoto-1

Vrijwilligers
Het enthousiasme achter Sprankel & Blos is groot. De Stichting wordt gevormd door een aantal hooggekwalificeerde maar onbetaalde (amateur)musici en -zangers/acteurs, grotendeels afkomstig uit Almere. Zij worden begeleid door een aantal professionals: een tekstschrijver, een componist/dirigent een beeldvormgever en een regisseur.
 
Steun
Sprankel & Blos wordt bekostigd uit subsidies, sponsorgelden en de opbrengsten van de publieksvoorstellingen.