Zangers/Spelers

 

20120121- MG 5639

Martin: Deze bescheiden tenor viel na diverse cabaret- en musicalavonturen voor de harmonie en het orkest van Sprankel & Blos! Hij heeft er geen moeite mee om op de voorgrond te treden en zoekt graag met ons de hoogte op. Vanaf het begin is hij toneelmeester, zodat voor aanvang van elke sprankelende voorstelling het decor nog even op de details wordt gecheckt.

Sylvia kon 2

Sylvia: Altijd erg enthousiast en betrokken. Vindt zichzelf nogal een aanwezig type, maar Sprankel & Blos is juist zo blij met haar enorme inzet, want waar hadden ze anders een regieassistente vandaan moeten halen? Geniet met volle teugen van zingen en vooral sámen zingen. Werkt al meer dan 25 jaar muzikaal met kinderen en dat kun je wel zien (en horen?). Sylvia speelt vanaf maart 2013 de rol van Koningin die ze op geheel eigen wijze als een hooghartige dame neerzet.

 20120121- MG 5655

Marjolein: Marjolein zong en speelde tot begin 2013 in Sprankel & Blos.

 

 20120121- MG 5628

Ab: De enige van buiten de polder. Ondertussen voelt hij zich in de groep wel als een vis in het water. Hij kan in zijn eentje de hele groep wegzingen, maar dat doet hij niet want hij vindt ze veel te aardig. Was laatst verstrikt geraakt in doolhof Almere, waarbij hij de neiging voelde opkomen ‘de polder te verlaten en nooit meer terug te komen’, maar gelukkig deed hij dat niet, want we willen hem niet missen.

 20120121- MG 5632

Brigitta: Zij krijgt vleugels als zij op een podium staat, het samen spelen met anderen, waar ze van geniet en wat haar meeneemt in het moment.Vooral het spelen voor kinderen vindt ze heel bevredigend. Wat een energie krijg je van die kleine mensen. Brigitta speelt haar eerste productie bij Sprankel & Blos, en ze heeft er nu al reuze veel zin in.

20120121- MG 5659

Sonja: Vrolijk en goedlachs. Rustig aanwezig, als het nodig is doortastend en in voor een grap. Ze vindt het verhaal van de Koning vooral Zonder kroon prachtig, geniet van de liedjes en brengt deze met passie!

20120121- MG 5660

Charlotte:Het rare varkentje dat onbeschaamd overal induikt. Letterlijk....Deze creatieve duizendpoot schuwt geen rol en is moeilijk in een hokje te plaatsen. Toneel en zang is 1 van haar vele passies. Vrolijk, enthousiast en met een flinke dosis humor levert ze haar bijdrage aan Sprankel & Blos.

20120121- MG 5678

Peter: Moet altijd even opwarmen, qua stem en in een nieuwe groep. Als hij eenmaal ontdooid is blijkt dat hij best redelijk kan zingen, en ook niet onaardig is. Komt met zijn humor vaak onverwacht uit de hoek. Stille wateren… Heeft zich bij afwezigheid een subrol als kind in bad laten aanleunen. Zet hem een bakkersmuts op, en je herkent hem niet meer.

20120121- MG 5687

Tinka: Initiatiefneemster van- en drijvende kracht achter Sprankel & Blos, waar ze bergen werk verzet. Organisatietalent maar chaoot van de bovenste plank (redt het door haar gedetailleerde geheugen)! Perfectionist met daadkracht. Weet mensen enthousiast te krijgen voor haar ideeën, heeft een groot netwerk en een groot hart. Is altijd op zoek naar de kern. Lukt haar vrijwel nooit om op tijd te komen. Schrijft en zingt haar eigen liedjes.

20120121- MG 5615

Giovanni: Kan erg genieten van het spelen voor kinderen. Gilt als varken 'artistiek' de hoge D, maar gaat liever voor de lage... lekker aarden, 'digging in the dirt' (ha ha).

20120121- MG 5607

Jan:

Ellen defSB2b
 

Ellen: Zingen doet ze al zo'n 30 jaar en ze neemt de hoge tonen voor haar rekening. Na een pauze bij S&B is ze nu weer terug om haar stem te laten klinken. Ze geniet ervan om zich in muziek te verbinden met anderen en samen een vrolijke of gevoelige noot te brengen aan kinderen/mensen voor wie het (tijdelijk) niet meezit in het leven.

Fotografie: Marty Hermans en Sprankel&Blos